Codeclub.CAT, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Oberta de Catalunya i Servei de Biblioteques de la Generalitat

Codeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Codeclub.cat i les universitats UOC, UPC i UdG, vol iniciar als nens i nenes a la programació d’ordinadors. Els tallers són gratuïts i gestionats per voluntaris, que en aquest cas són estudiants de Grau de les universitats.

L’activitat va adreçada a estudiants universitaris que sàpiguen programar amb Scratch (o estiguin motivats per aprendre’n), que tinguin ganes d’ensenyar a nens i nenes i que puguin desplaçar-se a una biblioteca per portar a terme els tallers de programació seguin la metodologia i els materials didàctics ja preparats.

A cada estudiant se li assigna un grup de 8-10 nens-nenes entre 10-12 anys i una biblioteca concreta. Cada taller de Code Club dura 1.30h i es fa un cop a la setmana. La duració prevista de l’activitat és de 12 setmanes.

Al juny de 2016 es portaran realitzades quatre edicions del projecte Codeclub. El desplegament a cada universitat s’ha realitzat de diferent manera

Aquesta entrada ha esta publicada en 3. Formació en les TIC, Biblioteca de la Universitat de Girona, Biblioteca de la Universitat Oberta de Catalunya, Codeclub.Cat, Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius de la Universitat Politècnica de Catalunya, Servei de Biblioteques. Generalitat de Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.